overlay color

Groene omgeving

die zorgt voor rust en harmonie

De groene omgeving van onze school biedt je een fijn kader. De open ruimte vormt een oase van rust, maar creëert ook de mogelijkheid om, te midden van dit groen, naar hartenlust te sporten.

DJI 0499 1
We streven naar...

... leerlingen die zich goed voelen in een school waarin we vriendelijk omgaan met elkaar.

We vertrekken vanuit...

... het mooie groene kader van de school waarin het goed vertoeven is.

We doen dit door...

... samen zorg te dragen voor elkaar en onze omgeving, bewuste en duurzame keuzes te maken, en een breed gamma van sport- en ontspanningsactiviteiten aan te bieden.

Aanbod

Maris Stella Instituut 2510
Middagsport

Maris Stella voorziet tijdens de middagpauze heel wat leuke sportmogelijkheden, individueel of in teamverband. Denk aan petanque, frisbee, speedminton, ropeskipping, basketbal, volleybal, diabolo...

1323a147 b811 4ce3 bbcd faf309517a67
Rugby

Leerlingen van de tweede en derde graad kunnen zich aansluiten bij onze schoolploeg, voor zowel meisjes als jongens. Er is een wekelijkse training op vrijdag vanaf 15.30 uur.

IMG 0400
Sportwedstrijden leerlingen-leerkrachten

Tijdens de middagpauze leven we ons soms samen uit in sportwedstrijden tussen leerlingen onderling of tussen leerlingen en leerkrachten.

20220309 141432
Interscolaire sportwedstrijden

Op woensdagnamiddag nemen we het op tegen andere scholen in wedstrijden voetbal, rugby, atletiek, gymnastiek, enz.

schaken 2 1
Schaken

De leerlingen van de leerlingenraad nodigen jou graag uit voor een potje schaken tijdens de middagpauze. Kan je nog wat oefening gebruiken? Geen probleem! Je bent van harte welkom om de geheimen van het schaken te ontdekken.

aanleg vlindertuin
Duurzame scholen, straffe scholen: MOS

We hebben oog voor duurzaamheid en werken projecten uit om leerlingen te sensibiliseren rond milieu en klimaat.

OZG 3
Ondernemers zonder grenzen

Onze school steunt ondernemers zonder grenzen, een ngo die door middel van herbossingsprojecten het klimaat en de lokale bevolking in Burkina Faso en Senegal wil helpen.

schoolbib 2 1
Schoolbib

Zoek je graag een rustig hoekje op om krant of boek te lezen? Of wil je graag een boek ontlenen voor je boekbespreking? Dan kan je elke middag terecht in onze schoolbib!

how to knit 4 1
How2knit

Altijd al eens zelf een trui of sjaal willen breien? Elke dinsdagmiddag in de kapel breit How2Knit erop los. Of je nu nog nooit breinaalden hebt vastgehad of al enige ervaring hebt? Iedereen is welkom!

sfeer 1 v2
Koor

Is zingen het liefste wat je doet in je vrije tijd? Dan is ons schoolkoor echt iets voor jou! Wekelijks komen we samen om te zingen, en natuurlijk laten we bij een gelegenheid wel eens het beste van onszelf horen tijdens een optreden.

oxfam 3 1 v2
Oxfam Wereldwinkel

Een paar keer per trimester worden Oxfam-producten tijdens de middag aangeboden. De organisatie hiervan wordt opgenomen door de leerlingen van het zesde jaar aso voor het seminarie Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de bedoeling dat de leerlingen deze opdracht zien als een echte onderneming.