overlay color

Nieuws

Italie 3
27-01-2023
Op ITALIËREIS met de zesdejaars

Op 22 oktober vertrokken alle zesdejaars op hun langverwachte Italiëreis. Vorig aangekondigde corona nog een klein beetje roet in het eten en waren we verplicht om deze jaarlijkse traditie in te korten. Nu echter geen onverwachte obstakels meer, want onze laatste jaar kregen een volwaardig programma van 11 dagen voorgeschoteld doorheen één der mooiste landen ter wereld.

 

De bussen van Stefan en Adje verdachten ons van Milaan, naar Firenze, Siena, Rome, Assisi en Venetië. De weergoden waren ons gunstig met een constante temperatuur van rond de 25 graden. Onze leerlingen werden ondergedompeld in de rijke geschiedenis en cultuur van Italië. Ontelbare kleppers uit de kunstgeschiedenis passeerden de scène. Het Colosseum, De David van Michelangelo, de San Marco, de Sixtijnse kapel, de Santa Maria del Fiore, het Scala-operagebouw en de Sint-Pieter is slechts een greep uit de gedetailleerde lijst van bezienswaardigheden. Naast de culturele uitstappen was er ook plaats voor ontspanning, een glas wijn, quizzen op de bus en natuurlijk de legendarische varkenslapjes!

 

Na anderhalve week keerden we moe maar voldaan terug richting Oostmalle. Dit was een reis die nog lang zal nazinderen, vol leuke herinneringen en een absolute topsfeer. Viva Italië!

Italie 4
Italie 5
Italie 7
Italie 6