overlay color

Nieuws

Mondiale dag 1 2023
27-04-2023
MONDIALE DAGEN VOOR DE TWEEDE EN DERDE GRAAD

In het kader van de mondiale dagen een deel van onze zesdejaars op donderdag 30 maart naar Antwerpen, om daar een rondleiding te krijgen in een synagoge. Per uitzondering waren ze te gast in de Hollandse Synagoge op 't Zuid, die pas gerestaureerd werd in de originele kleuren van 1890. Prachtig!

Op donderdag 27 april beleefden onze vierdejaars hun mondiale dag. Via allerhande activiteiten werd er stilgestaan ​​bij diversiteit en andere culturen. Onze leerlingen gemiddeld Antwerpen met als doel om meer te weten te komen over haar multiculturele achtergrond.

In de voormiddag vertelden professionele gidsen hen meer over de Joodse, Marokkaanse en Turkse gemeenschap. We hebben grondige winkeltjes, leerden meer over het gebruikelijke gebruik en zelfs testen van het traditionele gebak.

In de tussentijd ontdekten de leerlingen in groep Borgerhout en China Town aan de hand van een wandelzoektocht. Aandacht voor de ander en respect voor ieders achtergrond. Dat is de boodschap die we mee naar huis namen!

Mondiale dag 5 2023
Mondiale dag 4 2023
Mondiale dag 3 2023
Mondiale dag 2 2023