overlay color

Nieuws

Klassiek concert 2023 5
24-03-2023
KLASSIEK CONCERT VAN ANTWERP SYMPHONY ORCHESTRA

Op vrijdagavond 24 maart zakten 25 leerlingen uit 5ASO en 5WK af naar Antwerpen voor een lange avond in het Elisabethcenter. Daar woonden ze een klassiek concert bij van het Antwerp Symphony Orchestra olv Eduardo Strasser.

Deze avond was een ware totaalbeleving, waarbij onze leerlingen werden ondergedompeld in de wondere wereld van de klassieke muziek. Voor de aanvang van het concert kregen zij een rondleiding backstage door een professionele gids die hen meer vertelde over de fantastische concertzaal, de praktische werking van het orkest en de verschillende soorten instrumenten. Deze ruime introductie was een geweldige opwarming om vervolgens de orkestleden live aan het werk te zien.

Op het programma stond een moderne creatie van M. Wantenaar, het vioolconcert van M. Bruch en de 9de symfonie van A. Dvořák. We hoorden een gedetailleerde vertaling van prachtige muziek met een uitstekende solist, uitgevoerd in een zaal van internationale klasse. Wie zou ooit nog durven beweren dat klassieke muziek de jeugd niet aanspreekt?

Klassiek concert 2023 2
Klassiek concert 2023 3
Klassiek concert 2023 6