overlay color

Nieuws

01-03-2023
GYMNASTIEKTROFEE

Op 1 maart stond de gymnastiektrofee op de agenda. Vanuit Maris Stella waren er 4 leerlingen, 2 jongens en 2 meisjes van de 1ste graad, die hier aan deelnamen. Met de fiets werd de verplaatsing gemaakt naar de sporthal in Westmalle en niet veel later konden onze gymnasten zich opwarmen.

Als eerste toestel stond de mat op de agenda. Voor velen een stressmoment, kan de haast onmogelijk zijn. Iedereen begon met een combinatieoefening. Met een mooie score van 8,5 deed Lore Christiaensen het hier zeer goed. Van de lange mat werd er doorgeschoven naar de plint. Lore en Guillermo Lodewijckx behaalden hier beiden een prachtige score van 12 punten. Guillermo haalde dit met een prachtige tussensteunsprong, Lore met een handstandoverslag.

Na een kortere oefening werd er doorgeschoven naar een langere stand, deze keer de rekstok. Na zelfs terug te keren, begon Jade Boeckx hier als eerste aan. Al meteen een fantastische prestatie! Ze bleef heel kalm en kon haar oefening zeer goed uitvoeren. Dit zorgde voor een prachtige score op de rekstok. Na de rekstok werd er een laatste keer doorgeschoven, dit keer naar de trampoline. Elke gymnast mocht twee keer hun sprong uitvoeren. Warre Laureyssen sprong hier een prachtige voorwaartse salto. De landing was ook zeer goed.

Na verschillende smaken was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle vier onze leerlingen hadden prachtige oefeningen laten zien. Lore wist de zilveren medaille te veroveren bij de miniemen meisjes competitie. Ook Jade kon een zilveren medaille mee naar huis nemen bij de miniemen meisjes recreatief. Bij de jongens die de miniemen hebben gespeeld, hebben Warre en Guillermo de gouden en zilveren medaille vertrouwd. Een prachtprestatie van onze leerlingen.!!!

 

Proficiat met jullie prestatie en deelname…