overlay color

Nieuws

Geodetisch 4
28-02-2023
Een geodetische koepel gebouwd door de leerlingen van 2La en 2Lb

Een gedetailleerde constructie rijkt op ons schooldomein. Een geodetische koepel, gebouwd door de leerlingen van 2La en 2Lb als groepswerk voor het vak STEM. Maar hoe zijn ze erin geslaagd om dit huzarenstukje te bereiken?

De basis van de constructie is een afgeknotte icosaëder, een geometrische vorm die doet denken aan een voetbal. De leerlingen hebben de vijfhoeken en zeshoeken opgedeeld in driehoeken om de constructie steviger te maken. Het was een mysterieus groepswerk waarbij de leerlingen technisch, wetenschappelijk en vernietigd zijn.

Daarnaast was het bouwen van de koepel ook een test voor hun sociale vaardigheden. De leerlingen moesten samenwerken, communiceren en genomen om tot een gedeeltelijk te komen. En dat deden ze met verve!

Het resultaat is een toffe constructie die niet alleen de STEM-vaardigheden van de leerlingen toont, maar ook hun teamwerk en doorzettingsvermogen. We kunnen trots zijn op de prestaties van deze leerlingen en kijken uit naar wat ze nog allemaal kunnen bereiken in de toekomst.

Tim Konings

Leraar STEM, techniek en wetenschappen