overlay color

Nieuws

Breek uit jezelf 7
28-02-2024
BREEK UIT JEZELF MET DE VIJFDEJAARS

Van maandag 26 tot woensdag 28 februari organiseerden we het jaarlijkse project ‘Breek uit jezelf’. We boden de leerlingen uit het 5de jaar de mogelijkheid om gedurende twee dagen mee te leven met senioren, zorgbehoevende kinderen, mensen met een fysieke of mentale beperking, dementerenden… Zo wilden we hen in contact brengen met mensen die op één of andere manier beperkt zijn in hun mogelijkheden, maar die ons anderzijds binnenleiden in een wereld die ons meestal vreemd is, hun wereld. Een echte kans dus om sociaal en communicatief vaardiger te worden.

Enkele leerlingen bleven tijdens deze dagen op school en namen deel aan een toegankelijkheidsproject met Mytyl of De Werkplaats. Mytyl is een BuSO school uit Brasschaat. Op dinsdagvoormiddag namen de leerlingen van Mytyl het voortouw en ervaarden onze leerlingen, via workshops, hoe het is om te leven met een beperking. In de namiddag namen onze leerlingen het roer in eigen handen tijdens een creatief atelier.

De Werkplaats is een afdeling van Monnikenheide en bevindt zich naast de school. De leerlingen maakten kennis met het dagdagelijks werk dat de cliënten er verrichten en werkten aan een kunstproject.

Op woensdag kregen onze leerlingen de gelegenheid om hun ervaringen uit te wisselen en dit project in schoonheid af te sluiten.

Breek uit jezelf 8
Breek uit jezelf 6
Breek uit jezelf 5
Breek uit jezelf 3
Breek uit jezelf 2
Breek uit jezelf 1
Breek uit jezelf 4 v2