Ben je op zoek naar een school die je gaandeweg naar zelfstandigheid begeleidt? Wil je méér dan alleen maar vakkennis opdoen en hou je van een groene omgeving? Dan is het Maris Stella Instituut vast een school voor jou!

Maris Stella is een katholieke school. De christelijke spiritualiteit draagt bij tot de vorming van waardegevoelige en positief dynamische jongeren. Samen met de christelijke inspiratie zijn duurzaam en innovatief onderwijs belangrijke strategische doelen. Vanuit ons opvoedingsproject en onze missie “Geloof in de mens, talent zien en doen groeien”,  werken we met een gedreven personeelsteam aan de sterke troeven van Maris Stella.

In Maris Stella bieden we je een krachtige leeromgeving. Je leert op onze school stapsgewijs zelfstandig studeren en eventuele (leer)- moeilijkheden aan te pakken. Zo proberen we je stap voor stap klaar te stomen voor het hoger onderwijs. Met een degelijke vakkennis en een hoge zelfredzaamheid scoren onze oud-leerlingen dan ook zeer goed in het hoger onderwijs.

Naast de uitgebreide vakkennis, bieden we je een brede vorming via een waaier aan socio-emotionele, sociale, culturele en maatschappelijke projecten. De verwezenlijking hiervan gebeurt in de lessen, maar ook in één- of meerdaagse projecten en in onze binnen- en buitenlandse reizen. Op deze manier willen we je laten groeien tot een zelfbewuste, kritische, breed geïnteresseerde en geëngageerde jongere. Wil je een impressie van onze projecten, neem dan een kijkje op activiteiten en in de kijker.

De groene omgeving van onze school biedt je een fijn kader. De open ruimte vormt een oase van rust maar creëert ook de mogelijkheid om, te midden van dit groen, naar hartenlust te sporten. Het meermaals behaalde logo ‘duurzame school’ bevestigt dat we duurzaamheid en groen hoog in het vaandel dragen.