overlay color

Geodetisch 4
07-03-2023
Een geodetische koepel gebouwd door de leerlingen van 2La en 2Lb

Een indrukwekkende constructie prijkt op ons schooldomein. Een geodetische koepel, gebouwd door de leerlingen van 2La en 2Lb als groepswerk voor het vak STEM. Maar hoe zijn ze erin geslaagd om dit huzarenstukje te realiseren?

De basis van de constructie is een afgeknotte icosaëder, een geometrische vorm die doet denken aan een voetbal. De leerlingen hebben de vijfhoeken en zeshoeken opgedeeld in driehoeken om de constructie steviger te maken. Het was een uitdagend groepswerkje waarbij de leerlingen technische, wetenschappelijke en wiskundige inzichten hebben opgedaan.

Daarnaast was het bouwen van de koepel ook een test voor hun sociale vaardigheden. De leerlingen moesten samenwerken, communiceren en taken verdelen om tot een succesvol eindresultaat te komen. En dat deden ze met verve!

Het resultaat is een toffe constructie die niet alleen de STEM-vaardigheden van de leerlingen toont, maar ook hun teamwork en doorzettingsvermogen. We kunnen trots zijn op de prestaties van deze leerlingen en kijken uit naar wat ze nog allemaal kunnen bereiken in de toekomst.

Tim Konings

Leraar STEM, techniek en wetenschappen